Ensamhetens sjukdom-sexberoende

(null)


Har du någonsin känt dig fångad i en cykel av sexuella impulser eller begär som du inte kan kontrollera? Då kan du lida av en tvångsmässig sexuell störning. Detta innebär att du upprepar sexuella handlingar gång på gång, trots att det har negativa konsekvenser för ditt liv. 

De viktigaste egenskaperna hos tvångsmässig sexuell störning är att dina sexuella handlingar har blivit en central punkt i ditt liv och att du har misslyckats med att kontrollera eller minska dina sexuella beteenden. Du kan ha gjort många försök att sluta, men ändå fortsätter du. 

Detta mönster av misslyckande att kontrollera dina sexuella impulser och upprepade sexuella beteenden har pågått under en längre tid - minst sex månader - och det påverkar ditt liv negativt. Du kanske försummar din hälsa och personliga vård, eller andra intressen och ansvarsområden. Du kan ha svårigheter i dina relationer eller uppleva ekonomiska eller juridiska konsekvenser. 

Det är viktigt att notera att dessa sexuella handlingar inte ger dig någon tillfredsställelse längre, men du fortsätter att utföra dem ändå. 

Dessa symtom kan inte förklaras bättre av en annan psykisk störning eller medicinsk tillstånd, och det är inte på grund av effekterna av en substans eller medicinering. 

Ytterligare kliniska egenskaper inkluderar olika beteenden som sexuellt beteende med andra, onani, användning av pornografi, cybersex (internetsex), telefonsamtalsex och andra former av upprepade sexuella handlingar. Du kan engagera dig i sexuellt beteende som svar på känslor av depression, ångest, tristess, ensamhet eller andra negativa affektiva tillstånd. 

Om du tror att du lider av en tvångsmässig sexuell störning är det viktigt att söka hjälp från en kvalificerad professionell. Det finns behandlingar och terapier som kan hjälpa dig att bryta cykeln av tvångsmässigt sexuellt beteende och förbättra ditt liv.

för mer information 
Frågor:

Välkommen 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: