Myten om Addictus

Myten om Addictus

Addictus växte upp i slaveri, han hade i hela sitt liv varit kedjad. Han hade aldrig haft några rättigheter. Han ägdes av sin herre och han löd sin herre blint. En vacker dag släpptes Addictus fri. Hans herre låste upp kedjorna och sade åt honom att han kunde göra som han ville. Addictus fortsatte att leva sitt liv i bojor, trotts att de inte längre var låsta fortsatte han av gammal vana att bära bojorna och smärtan de gav honom. De hade blivit en del av honom. Enligt myten var han så förälskad i kedjorna och smärtan att han valde att inte ta av dem.
Fritt översatt från länken nedan


http://earthymonk.com/2013/03/02/the-myth-of-addictus/

Lust och förlustvecka



Lust- och förlust veckan ger en unik möjlighet att titta in i djupet av sig själv. Den pågår under fem dagar och bedrivs i en trygg miljö. Vi jobbar tillsammans i grupp och utvecklar vår förmåga att känslomässigt uttrycka vår egen historia, vilken outtryckt kan komma styra vårt liv!

Lust- och förlustveckan fokuserar på hur anknytningsmönster och olika traumatiska upplevelser kan återspeglas i en persons sexualitet, relationer och kärleksliv. Och hur dessa mönster ibland återupprepas. Under denna vecka går vi ner på djupet och känner på det som ligger i kärnan.

Vi tittar på skuld, skam och harm och hur dessa tre känslor hindrar oss från att uttrycka det vi behöver uttrycka.

Vi vet att man som människa på ett plan, nästan automatiskt dras till, eller attraheras av det man känner igen. Dragningskraften eller attraktionen finns där oavsett om det medför negativa konsekvenser. Denna attraktionskraft ligger under vår medvetenhet och vi söker på Lust- och förlustveckan tränga ner där, lära känna oss själva på ett djupare plan så att vi kan ställa oss känslomässigt fria i relation till vår bakgrund så att vi slipper leva i loopen av upprepning.

Det är viktigt att man inte är aktiv i någon form av beroende eller missbruk när man deltar i en lust och förlustvecka

Trevlig helg :)