TED - Svårigheter med att släppa trygghet

 
Ted
I helgen var jag och min 13 årige son och tittade på bio. Det blev Ted. Nya Bondfilmen var fullsatt...( det får bli nästa gång...)

Filmen handlar om en mans svårigheter med att växa upp, och bli en man. (Mark Wahlberg spelar honom). Det blir problematiskt att mogna och fördjupa relationen till kvinnan han är tillsammans med, som spelas av Mila Kunis. Relationen till Ted, (nallebjörnen) som är hans trygghet, står i vägen. Tryggheten i att ha en relation till en fantasikompis som delar kärleken till Blixt Gordon. Tryggheten som sedan utvecklats till en relation till droger och sex... Detta får en del komiska och jobbiga konsekvenser.

Jag tycker att det är brilliant fångat. Alltså hur relationen till det som många människor upplever som friheten: sex, droger och ansvarslöshet, blir ett hinder i att fördjupa relationen till den älskade.

Jag menar inte att värdera sex, droger, fantasier, men när relationen till dem kommer i första hand så skapar detta problem, som lögner och andra konsekvenser..

Absolut sevärd film med en trevlig, via metaforer, underton av insikt.. men den är faktiskt skitrolig, samtidigt..
Kategori: Allmänt, beroende, film bio recension, kärlek, missbruk, otrohet, relationer, rädsla, samlevnad, sex, sexualmedicin, symbios, terapi, tillfrisknande, trohet, ärlighet;
Taggar: Ted, andreas fjellström dysberoendekliniken, craig nakken, patric carnes, det är inte kärlek när sex blir en drog, sexberoende, tillit, beroende, missbruk, tillitsbrist, rädsla , terapi,, frustration, övergivenhet, smärta , rädsla, sorg, ensamhet., google, facebook, reklam, marknadsföring, produkter, money, pengar,, konflikt, konfliktlösning, kubakrisen,, relationer under ytan, sex, sexberoende, det är inte kärlek när sex blir en drog, erik sundby, kristin rydberg., sexblogg, kärlektsblogg, relationsblogg., terapi, gestaltterapi, tommy hellsten, jesper juhl;
1 Kattis:

skriven

Låter perfekt för oss två tonåringar...😉, vi tränar på att växa upp
Kram

Svar: kram!
Andreas Fjellström

2 Åsa Hellberg:

skriven

vad tyckte 13-åringen?

Svar: han tyckte den var jätterolig. han hade sett den tidigare och ville till och med se om den :)
Andreas Fjellström


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: